Villa Nilsson – arkitekttegnet enebolig i Fitja

Villa Nilsson ble tegnet av Nordbohus/Mestergruppen Arkitekter for et voksent par som ønsket seg god plass til å ta imot voksne barn når de kommer på besøk. Paret ønsket seg også et kontor og en garasje som også kunne brukes som hobbyverksted. Løsningen ble en romslig bolig på 251 kvm BYA over to plan med stort fellesareal i underetasjen, hagestue, integrert garasje og utendørs basseng.

Huset ligger i et nytt boligfelt i Fitje. Den 850 kvm store tomten ligger i skrånende terreng, og sivilarkitekt Else tegnet Villa Nilsson med to plan, som begge har adkomst fra terrenget.

Hovedrommene i boligen er samlet i første plan på 187 kvm. En romslig garderobe er tilknyttet soverommet sammen med hovedbadet. I hovedetasjen er også den kombinerte garasjen og verkstedet plassert, sammen med en praktisk sportsbod i enden. Underetasjen på 164 kvm inneholder oppholdsrom for storfamilien og hagestue i front. I underetasjen er også kontoret plassert.

Den fremskutte fronten har store vindusflater som gir mye lysinnslipp i oppholdsrommene og sikt fremover i huset og ut mot den vakre fjorden nedenfor. Sivilarkitekt Else har vektlagt en god kommunikasjon mellom etasjene og adkomsten til hagestuen. Arkitekten lagde også et forslag til materialer utvendig og inne i huset for at det ytre og indre skulle henge sammen.

Det var tett dialog med byggmesterfirmaet Nordbohus Haugaland AS om detaljprosjekteringen før huset var klart til bygging.

Nøkkelinfo
Byggeår: 2018-2019
Byggeplass: Fitja, Etne kommune
Byggherre: Nordbohus Haugaland AS

Team:
Siv.Arkitekt: Else Dahlseng

Se flere bilder

Plantegninger

Else Dahlseng
Siv.Arkitekt