Villa Soltoppen

Villa Soltoppen er en arkitekttegnet enebolig spesialtilpasset til tomten. Eneboligen ligger i et grøntområde, så det var viktig for både kunde og arkitekt at huset ble tilpasset tomten for å få minst mulig inngrep på tomten og mot skogen. Hele boligen følger terrenget. På den måten virker den lite ruvende i terrenget, til tross for at den ligger på en høyde.

Kunden ønsket å være i kontakt med naturen på den vakre tomten. Hovedplan med stue og kjøkken ligger i øverste etasje. Her er husets beste utsikt, tilgang til takterrasse samt mulighet å gå direkte ut i terrenget fra en overbygget terrasse som henvender seg mot granskogen.
Kunden var også opptatt av mye lys og gode planløsninger. Arkitekt Tove Ovesen har fått til gode rom med store vindusflater og mye lys både i hovedetasjen, men også på soverom og tv-stue i sokkeletasjen. Her er hovedsoverom plassert i enden av bygget med walk in garderobe og utgang til terrasse med utsikt over bydelen og fjellene i horisonten.

Boligen er omringet av vakker natur, til tross for at den ligger så nært byen. Det er skapt uterom med forskjellige egenskaper rundt boligen. Den overbygde terrassen som henvender seg mot granskogen ligger skjermet til mot sør/vest. Takterrassen ligger mot sør/øst og har imponerende utsikt, men er likevel skjermet fra innsyn.

Nøkkelinfo
Byggeår: 2018
Byggeplass: Bodø
Byggherre: Byggalf AS
Fotograf: Marthe Mølstre

Team:
Siv.Arkitekt: Tove Ovesen
Stilling: Trine-Lise Lundegård
Stilling: Trine-Sofie Klette
Siv.Ingeniør: Finn Daae

Se flere bilder

Tove Ovesen
Siv.Arkitekt
Finn Daa
Siv.Ingeniør