Åsberg – arkitekttegnet enebolig

Det unge trondheimsparet med to barn ønsket å flytte tilbake til hjemtraktene i Vestvågøy i Lofoten og kjøpte tomt med et prosjektert kataloghus på Leknes. Tomta ligger i et nytt boligfelt nær havet i et variert kystlandskap med små knauser.

Sivilarkitekt Else Dahlseng hjalp familien med å tegne om huset etter deres ønsker. Det resulterte i et moderne og stilrent hus inspirert av Nordbohus sin “Komplett” med 126 kvm bebygd areal over to plan på 77 kvm hver.
4 soverom i huset og egen stue for barna i underetasjen gir god tumleplass for både små og store. Ved å lage en egen voksenavdeling med romslig stue og kjøkken i det øvre planet har huset fått praktiske soner som får hverdagen i en barnefamilie til å flyte godt. Den integrerte garasjen i underetasjen gir et lunt uterom, og danner en svalgang i inngangspartiet som beskyttelse mot vær og vind.

Paret ønsket seg vedlikeholdsfrie materialer, og valgte en aluminiumbasert kledning med store plater på 240×120 cm i Alutile. Dette er en kledning som absorberer omgivelsene, lyset og himmelen. Kombinasjonen med store, mørke vindusflater gir store kontraster i fasadene.

Kollega og ingeniør Hans Mæhlum detaljtegnet huset, og Botek AS/Gunvald Johansen Bygg AS som forhandler Nordbohus bygde huset. Ved hjelp av Teams ble samhandlingen god på tvers av lokasjoner under pandemien.

Play Video

Se film fra huset

Nøkkelinfo
Byggeår: 2021
Byggeplass: Breidablikk 113, Leknes
Byggherre: Botek AS/Gunvald Johansen Bygg AS

Team:
Siv.Arkitekt: Else Dahlseng
Ingeniør: Hans Mæhlum

Se flere bilder

Plantegninger

Else Dahlseng
Siv.Arkitekt
Hans Mæhlum
Ingeniør